dijous, 24 d’agost del 2023

El Poble valencià de 1927 i el matriarcalisme: ni hipocresia, ni cerimònies, ni refinaments

Bon dia, 

En el llibre "Arreplega de llegendes, tradicions i costums del Regne de València", de Francesc Martínez i Martínez, publicat en 1927, copsem el matriarcalisme, per exemple, quan comenta que "el poble no sol entendre d'hipocresies i, manco, és cerimoniós; (...) es trobaran amb abundoses contarelles (...) que la majoria provenen de l'època medieval (*), en què la gent, tota, tenia un ampli criteri, era més franca i desconeixia el refinament" (p. 11).

El poble no orientava la mà cap a l'Astre Solar de l'altiplà castellà, ni llepava el cul, ni feia cap acte que ens recorde la mamada (fel·lació) com a senyal de submissió a lo que diguen primers ministres (i més polítics, d'ací i del món) de línia patriarcal (com també ho són els partits polítics i les coalicions del "més a la dreta", això és, el PSOE, ERC, Junts per Catalunya, la CUP, ERPV, Més Compromís, Podemos, Esquerra Unida, ICV..., encara que es presenten com que són d'esquerres o bé progressistes, transversals, etc.). Les candidatures polítiques valencianes, catalanes, etc. esmentades són vassalls del govern espanyol actual, encapçalat per un mentirós compulsiu, a qui jo no vendria la meua ànima ni per un cèntim. Votar un president així és votar patriarcal, castellà, a favor de la mentira i de la hipocresia: https://twitter.com/SergiMaranya/status/1693638115372511291?s=20 i https://twitter.com/raposilla4/status/1693645136779936061?s=20 (**).

A tots ells, els deixarem tranquils, és a dir, els deixarem caure. Ja que proposen la llibertat... a l'estil patriarcal, doncs, la gaudiran. I, per descomptat, ni un vot. Ni u a cap d'ells. Ni u.

Finalment, enllaçant amb les paraules de Francesc Martínez i Martínez, la gran majoria de la població vivia del camp.


(*) En aquest cas, entre el segle XIII, quan es crea el Regne de València, i el segle XV (quan, en la Corona Catalanoaragonesa, entra la dinastia dels Trastàmara, castellana, la qual provenia d'una cultura que, ja en el segle XIV, Francesc Eiximenis associava a furtar i mentir).

(**) Aquest fet és del 2018. Ara bé, sembla que, com que era relacionat amb el Barça (i, de rebot, amb Catalunya) i no amb la selecció espanyola de futbol femení, calia girar full. ¡Hipòcrites! ¡Sí: des dels polítics, fins a la FIFA! I, mentrestant, aquesta publicació: https://www.elnacional.cat/ca/esports/filtren-video-jenni-hermoso-fent-broma-peto-rubiales_1084647_102.html.

I més: els anglesos exterminaren, per exemple, molts pobles aborígens d'Austràlia. I això també és fruit d'una conducta patriarcal, encara que tracte de mudar-se de democràtica. 

Finalment, quant a l'ONU, molt de políticament correcte en el tema de lo patriarcal, però, en el dret a l’autodeterminació i en el dret a decidir de Catalunya i dels Pobles del món, fa com Iñigo Errejón, en el 2019, mitjançant el seu "Me pilla lejos", que no és el nostre cas: ¿per què no promou els Pobles matriarcalistes? Respondre amb actituds patriarcals en nom de la democràcia (o com es vullga dir), no deixa de ser patriarcal, com ho són les democràcies formals. I no els promociona perquè serien altres calces. ¡Hipòcrites! ¡Com es venen! 

Avant les atxes.




Una foto, per al tema de l'ONU, criticada per versions científiques alternatives en relació amb el tema de la pandèmia, ací, traslladable a qualsevol acte seu vinculat amb la sexualitat i, òbviament, amb els Pobles de la Mare Terra. Figura en el llibre "El matriarcalismo vasco", d’Andrés Ortiz-Osés junt amb Frank-Karl Mayr. Per a aquest tema, podeu consultar tweets publicats (o compartits) per Josep Maria Mallarach.


I una altra, però en relació amb Anglaterra i amb Austràlia, la qual figura en el llibre "Rondallari de Pineda", a cura de Josefina Roma (p. 608).




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada