dimecres, 10 d’abril del 2024

Plasmem la realitat silenciada per l'esquerra valenciana i per diaris digitals

Bon dia,

No votaré cap candidatura valenciana, ni a les eleccions europees, que no haja fet una queixa escrita, pública i accessible en Internet, respecte a les declaracions de què escriurem tot seguit, en què l'Església valenciana, altra vegada, es posa en pro de la llengua castellana, no de la vernacla. Després, que no ens parlen de justícia social.

A mitjan dels anys noranta, s'afegiren dos bisbes valencians auxiliars i catalanoparlants al bisbat de València. El diari Levante-EMV posà un article, en castellà, que, poc o molt, deia "La Iglesia valenciana ni pisará el freno, ni el acelerador".

Uns dies després, Pere Riutort Mestre (1935-2021) escrigué un article per a l'esmentat diari.

Vos convide a llegir un article del 4 d'abril del 2024 i a veure si vos sentiu en línia amb les paraules que, al capdavall, "à punt" vincula amb l'arquebisbe:

https://www.apuntmedia.es/noticies/societat/racv-critica-l-arquebisbe-benavent-una-versio-l-evangeli-catalinazada_1_1695785.html

Afegirem que l'esquerra valenciana i la premsa digital en llengua catalana manipulen la realitat i en silencien aquesta part essencial: la del final de la nova.

Referent al tema de la llengua catalana en el País Valencià i a la resposta de l'actual arquebisbe de València, exposem el report del canal  punt" en el seu compte oficial en Twitter (del 4 d'abril del 2024)

<<En aquesta reunió, sempre segons la RACV, l'arquebisbe els va traslladar "el seu coneixement de la sensibilitat en la societat valenciana sobre aquest tema", però va afirmar que "la decisió no li corresponia a ell sinó a la majoria dels bisbes de l'arxidiòcesi i que, si no hi havia una decisió de consens, mantindria la litúrgia en castellà">>.

Finalment, posarem un enllaç amb què podreu accedir a una circular redactada per l'arquebisbe José Mª Lahiguera el 18 de gener 1977 (i publicada en el "Boletín oficial del arzobispado de Valencia", p. 66), la qual deixa ben clar un fet que molts polítics junt amb jornalistes, capellans, lingüistes i determinats acadèmics, pretenen ocultar i, així, tenir major facilitat per a condicionar el futur i el punt de vista de la població. Pere Riutort en fa esment en la seua explanació (en la versió del 2018):

https://malandia.cat/2020/07/circular-sobre-el-uso-de-nuestra-lengua-vernacula/



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada