diumenge, 14 de maig del 2023

Els partits polítics progressistes valencians abracen el més a la dreta

Ha començat la campanya electoral i, de moment, copses que candidats de partits polítics valencians i d'altres indrets es presenten com que són d'esquerres, progressistes, que no són corruptes, etc., i més romanços.

Per això, hui he comentat a un periodista que, com m'escrigué un amic, en relació amb el tema del matriarcalisme, en una ocasió, ell oí com Joan Lerma (aleshores, president de la Generalitat Valenciana) deia que la societat valenciana era matriarcal. 

Sí, i ho ha sigut, tradicionalment, encara que aquestes candidatures polítiques no tinguen l'atreviment (associat amb les persones obertes) de dir-ho en mítings, ni en xarrades, ni en aplecs, ni de comentar-ho en els mitjans de comunicació social, ni per Internet. 

¡I... no serà perquè siga una frase massa llarga, ni perquè no siga incl, ni punyetes amb salmorra!

Simplement, perquè ells allarguen la mà cap a l'Astre Solar de l'altiplà castellà, perquè prefereixen fer ostentació de cosmopolites i de ser políticament correctes. 

Això sí, són del ram dels "més a la dreta"

Per això, i per més motius, estic a favor de la defensa de les humanitats, des de bon matí, com moltes persones que conec.

De fet, aquests "més a la dreta" s'ajusten a un escrit que publiquí el 15 de maig del 2018:

<<Ens podem trobar amb moltes persones, hòmens i dones, que porten una política patriarcal, per exemple, fent una exaltació de lo que, gràcies a la victòria sobre la religió, ha fet possible un món més lliure o, per exemple, proclamant que la substitució d'hòmens per dones en les organitzacions (com ara, en un govern o en una associació), farà realitat una societat més justa.

Ara bé, en el primer cas, el de la religió, apleguem a trobar frases (no precisament al principi d'una font escrita, com ara, un llibre), en què es diu que l'interés per lo rural afavoreix el sentiment de comunitat. I, en el segon, no ho considere cert: ¿fou no patriarcal l'estil polític de Margaret Thatcher? Era dona.

I, d'ací, arribem a una conclusió: no és lo extern (en aquests casos, lo biològic) lo que fa que l'estil de vida o, per exemple, una política, siga matriarcalista (en lloc de patriarcal), sinó la psicologia de la persona, de nosaltres>>. I qui diu Margaret Thatcher, diu Angela Merkel i Indira Gandhi, com posa Angie Simonis (una dona molt oberta i amb una bona sensibilitat) en la seua tesi (https://rua.ua.es/dspace/bitstream/29947/1/Tesis_Angie_Simonis.pdf).

Avant les atxes.


Nota: Prosseguirem escrivint sobre el vestit dels emperadors que realment són de candidatures polítiques "més a la dreta".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada