dilluns, 22 de maig del 2023

Més Compromís i el PSOE valencià abracen el més a la dreta polític; però moltes persones no ho fem

Quan he viatjat per Espanya, com quan parle amb estrangers o amb persones d'altres països, no ho faig per motius de modes o de tractar de ser taxatiu indistintament de lo que pensen o m'expressen aleshores, sinó de conéixer més i millor el món, el present, la història de l'altre i de la seua cultura i, així, bastir un món més humà i, si parlem amb vocabulari cristià, més agermanat.

El "més a la dreta" valencià empiula amb aquestes dues opcions i, per això, a penes empra el valencià en Facebook (per candidats polítics, en comparació amb lo que prometen), ni en Twitter, com ara, Més Compromís: corrupció política, neoconservadorisme i, com els del PSOE, mentirosos compulsius i un blaverisme academicista i, en bona mida, des de la Universitat de València-Estudi General. 

Com a exemple, presentar la història del Regne de València com si no hi hagués hagut cap relació amb la de la resta de territoris catalanoparlants. I, si no, minimitzant-ho.

A més, submisos a lo que procedeix de l'altiplà castellà, motiu pel qual allarguen la mà cap a l'Astre Solar de Madrid. 

No els votaré. 


Nota d'exemple: La consellera d'Igualtat i d'inclusió i, òbviament, unida a la dictadura patriarcal del llenguatge incl, Aitana Mas. Així, l'associació que demana ajuda a l'esmentada conselleria i no utilitza aquest llenguatge,... no rep dinerets. Ni un clau.

I, parlant sobre igualtat, mentrestant, afiliats a aquesta candidatura, i que ocupen càrrecs municipals (llevat que se'ls hagen deixat), fan xantatge als seus parents, en vincle amb acusacions falses de tipus sexual presentades oralment per menors, des de la primera legislatura de Pacte del Botànic. 

Com veiem, hi ha molt de merder i, per consegüent, molta política de més a la dreta, a banda de política de "panem et circenses" ("pa i circ").

Twitter està ple de tweets com aquest, publicacions fetes per polítics valencians afiliats a Més Compromís o bé al PSOE valencià. Podeu cercar-ne, també, de Joan Baldoví.

https://twitter.com/AitanaMas/status/1659862811885858817?t=chH5eTb4kXiPrhaXDr9D7Q&s=19

Finalment, direm que, per a mi, hi ha polítics (i no escriuré quins, ni els seus noms, ni els partits en què militen) que tenen a les persones com a lo que, quan jo era xiquet, deien "subnormales profundos". Per cert, no ho deien en llengua catalana, la qual enllaça amb el matriarcalisme.





1 comentari:

  1. Tens raó en aquestes coses I en altres que no dius perquè no les estàs vivint, malgrat això jo els votaré perquè no hi ha altra opció.

    ResponElimina